Selectați pagina

Un tată despre experiența internării în Spitalul de Copii Cluj: „Mi-am pus copilul jos, pe gresia rece și l-am spălat cu furtunul, pentru că nu exista pară de duș”

Un tată despre experiența internării în Spitalul de Copii Cluj: „Mi-am pus copilul jos, pe gresia rece și l-am spălat cu furtunul, pentru că nu exista pară de duș”

Un tată care a fost internat cu copilul său, în vârstă de 2 ani, în Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii se plânge de condițiile improprii din secția de Pneumologie și de mâncarea neadecvată pe care a primit-o fiul său, pacient, scrie Libertatea.

Bărbatul, care preferă să își păstreze anonimatul a povestit că a stat internat cu fiul său, diagnosticat cu gripă, într-un salon din secția de Pneumologie a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj și a plâns din cauza condițiilor improprii în care a fost nevoit să își îngrijească copilul. Acesta spune că baia nu era dotată cu o cabină de duș, iar unele accesorii ale sanitarelor lipseau cu desăvârșire.

„Lipsea para de la duș, era rupt și filetul. Atârna un furtun acolo, lângă vasul de la toaletă. Plus că nu exista o cabină de duș. Am pus copilul pe jos, pe gresie, gresia era rece. Era noaptea la ora 2, copilul plângea, nu venea apa caldă, apoi era ba prea caldă, ba prea rece, și eu stăteam cu furtunul ăla în mână. M-a șocat groaznic, m-am apucat să plâng”, povestește tânărul tată, citat de Libertatea.

Părintele s-a plâns și de calitatea mâncării, neadecvată pentru un copil de 2 ani, diagnosticat cu gripă și care avea tulburări digestive. Acesta spune că micuțul a primit la micul dejun pastă de pește și șuncă.

Șefa secției de Pneumologie le spune pacienților „ăștia”

Conducerea spitalului neagă acuzațiile că în spital ar fi condiții improprii de internare, secția fiind renovată anul trecut, iar pentru lipsa componentelor sanitare dă vina pe pacienții de etnie. Atunci când vorbește despre pacienți și aparținători folosește cuvintele „ăștia” și „ăia”.

„Pe cuvântul meu că pandemia asta parcă le-a luat mințile la toți. Toată lumea se plânge, îs atât de revendicativi și atât de nemulțumiți. O dată nu auzi o vorbă bună. Uite, acum îmi zice și asistenta șefă. Stau singuri în salon, facem toate eforturile să nu cumva să ia vreo boală unii de la alții. Și ăștia au stat într-un salon singuri, el și copilul. Într-un pat era loc de joacă, toate jucăriile pământului, într-un pat lucra tatăl pe laptop și în al treilea dormea copilul. Astea li-s condițiile! Noi suntem cu inima împăcată, chiar să știți că nu ne batem joc. Nu sunt multe secții în care să fie așa condiții”, a explicat Ioana Șoșa, șefa secției de Pneumologie din Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj

Citiți materialul integral pe Libertatea.

CITEȘTE ȘI: SPITALUL UMILINȚEI. PĂRINȚI, COPII ȘI MEDICI, PUȘI ÎN SITUAȚII JENANTE, DE ORGOLII ADMINISTRATIVE. MEDIC DIN UPU COPII: „NE SIMȚIM LA FEL DE ÎNJOSIȚI CA DVS!”

Sursa foto: monitorulcj.ro

Despre autor