Selectați pagina

Un test ieftin poate depista gripa în câteva minute. Vezi câte persoane au decedat de la începutul sezonului

Un test ieftin poate depista gripa în câteva minute. Vezi câte persoane au decedat de la începutul sezonului

Tot mai multe cazuri de gripă au apărut în ultima perioadă atât în România cât și în alte țări. Boala poate da complicații care duc în final la deces.

Pe piață există însă un test care în doar 15 minute poate arată dacă este vorba despre gripă sau nu.

test gripa

Medicii recomandă  ca secretiile nazale sa fie recoltate cat mai rapid de la debutul simptomelor, in primele 3 zile cantitatea de virus fiind mai mare. La adulti, eliminarea virusului scade dupa 4-5 zile de la debutul bolii. La copii recoltarea se poate face si la 5 zile, deoarece eliminarea virala poate dura mai multe zile.

Saptamana trecuta am vazut mai multi copii cu afectiuni severe care au fost pana la urma diagnosticati cu gripa. Ieri o pediatra din INSMC „Alessandrescu-Rusescu” medic cu mare experienta imi arata confirmarea Laboratorului de Referinta pentru Gripa de la Cantacuzino pentru 2 cazuri grave. Gripa… Evident gripa exista acum aici in Romania. Unele cazuri produc complicatii severe cum ar fi pneumonia, complicatiile neurologice (encefalita) complicatiile musculare (miozita). Am vazut o fetita de 3 ani adusa in brate de tata deoarece nu mai putea merge. Deloc. Nu din rasfat ci din cauza durerilor musculare si a scaderii masive a fortei musculare. Avea piciorele „ca de cârpă”. Asa a zis copilul. Sfat practic: Daca o boala respiratorie cu tuse si febra evolueaza imediat, rapid si sever, trebuie sa faceti un test rapid de gripa. Dureaza 15 minute. Ati putea afla ca este necesar un tratament salvator cu antivirale (functioneaza DOAR la inceputul bolii nu dupa o saptamana!) si nu cu antibiotice!!! Aceste teste rapide chiar daca au o performanta usor suoptimala sunt ieftine si foarte rapide, scrie Spitalul Virtual pentru Copii.

 

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei de la începutul sezonului de supraveghere a infecţiilor respiratorii a ajuns la patru, în perioada 15 – 21 ianuarie fiind înregistrate două decese

Despre autor