Selectați pagina

Un transplant renal cu ajutorul laparoscopiei 3D la ICUTR Cluj

Un transplant renal cu ajutorul laparoscopiei 3D la ICUTR Cluj

Transplant renal efectuat după o intervenţie laparoscopică 3D. O tânără de 19 ani are o nouă şansă la viaţa. Asta după ce echipa de medici de la Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj a realizat o prelevare specială de la un donator viu. Cu ajutorul laparoscopiei 3D rinichiul a fost prelevat de mama fetei şi transplantat fiicei de echipa condusă de dr. Silviu Moga.

Astazi le suntem recunoscători tuturor donatorilor de organe. Datorita generozității acestora sau a familiilor lor, mulți alții traiesc in continuare. Cu aceasta ocazie, la ICUTR a avut loc o prelevare de rinichi de la donator viu, folosind laparoscopia 3D, recoltare realizata de echipa condusa de Șef Lucrări Dr. Florin Elec. Operația a fost un succes. Rinichiul recoltat de la mama a fost transplantat fiicei, de echipa condusă de Med. Prim. Dr. Moga Silviu, au scris reprezentanţii institului pe pagina lor de socializare.

Pe 16 iulie se sărbătoreşte Ziua donatorului de organe. La ICUTR Cluj au fost efectuate, cu succes, 26 de transplanturi renale, în acest an.

Despre autor