Selectați pagina

Unitatea de Primiri Urgențe a SCJU Cluj intră în reparații. O parte dintre pacienți, transportați la alte spitale

Unitatea de Primiri Urgențe a SCJU Cluj intră în reparații. O parte dintre pacienți, transportați la alte spitale

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj intră în reparații. Timp de o săptămână în sectorul de triaj al UPU vor avea loc lucrări de reparații, întreținere și igienizare.

În această perioadă vor avea prioritate pacienții aflați în stare gravă. O parte dintre urgențe vor fi transportate la alte spitale de câtre serviciul de ambulanță

”Datorită reducerii substanțiale a spațiului funcțional, UPU va avea o capacitate diminuată de preluare a pacienților. Se va asigura asistența medicală de urgență cu prioritate cazurilor critice, de cod rosu. Ulterior, în măsura în care spațiul permite, se vor prelua cazuri de cod galben și verde. Vor fi posibilități limitate de izolare a cazurilor infecțioase și nu se vor prelua pacienții care reprezintă cazuri sociale. O parte dintre cazurile de urgențe vor fi transportate la camerele de gardă ale altor unități spitalicești de către serviciul de ambulanță”, precizează reprezentanții SCJU Cluj.

Pe durata efectuării lucrărilor, accesul în UPU se va face pe ușa laterală a cladirii, aflată pe partea cu Clinica Chirurgie I.

Despre autor