Selectați pagina

Unul dintre loturile cu probleme de la Astra Zeneca a ajuns la Cluj şi în alte oraşe din ţară. Vaccinarea a fost suspendată

Unul dintre loturile cu probleme de la Astra Zeneca a ajuns la Cluj şi în alte oraşe din ţară. Vaccinarea a fost suspendată

Un lot cu probleme de la Astra Zeneca ar fi ajuns în Cluj dar şi în alte oraşe din ţară. Este vorba despre lotul ABV2856. Mai mulți cititori StiriMed ne-au sesizat că au fost vaccinați la Cluj cu ser din acest lot.

Asta deși în urmă cu câteva ore Valeriu Gheorghiță preciza că loturile cu probleme nu au ajuns in România.

Astfel de sesizări vin si din alte oraşe precum Iaşi sau Timişoara.

Lotul care ar fi ajuns și în România a înregistrat probleme în Italia.
Mai precis au apărut suspiciuni după folosirea serului Astra Zeneca lotul AVB 2856 şi moartea a doua persoane.

Mai multe ţări din Europa au anunţat că suspedă vaccinarea cu serul Astra Zeneca după ce în cazul mai multor pacienţi au apărut cheaguri de sânge. CITEŞTE MAI MULT AICI.

Autorităţile din România au decis suspendarea vaccinarii cu lotul problemă de la Astra Zeneca

Autoritățile din România au decis suspendarea vaccinării cu lotul AstraZeneca ABV 2856, oprit de la utilizare în Italia. Precizează că au fost deja utilizate 77.049 de doze din acest lot. Vaccinarea cu AstraZeneca va continua însă cu doze din alte loturi, potrivit Biziday.

În ceea ce privește lotul ABV 2856 pentru care Italia a decis suspendarea temporară a vaccinării cu vaccinul din lotul menționat, precizăm că România a recepționat prima tranșă de vaccin AZ de 81.600 doze în data de 07.02. ac. Începând cu data de 15.02 a.c., au fost utilizate 77.049 de doze, fiind distribuite în următoarele județe: Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Caraș Severin, Cluj,Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiș, Vâlcea și Vaslui. Celelate 4.257 se regăsesc în Centrele de vaccinare din județele Bacău, Bihor, Botoșani, Dolj, Gorj, Iași, Neamț, Suceava, Timiș, Vâlcea, Vaslui și 60 de doze la Centrul Regional de Depozitare Craiova.

Despre autor