Selectați pagina

UPDATE Educație. Anul școlar se încheie în 25 iunie. De ce a luat ministrul Sorin Câmpeanu această decizie

UPDATE Educație. Anul școlar se încheie în 25 iunie. De ce a luat ministrul Sorin Câmpeanu această decizie

UPDATE

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a anunțat, că anul școlar se va prelungi cu o săptămână, nu cu două, cum spusese inițial. Astfel, elevii vor încheia cursurile în 25 iunie, față de 18 iunie, cum prevede calendarul standard.

Decizia a fost luată, spune ministrul, pentru ca elevii din ani terminali să poată susține examenele naționale, în datele prevăzute în calendarul oficial.

O hotărâre concretă va fi luată, însă, joi, în urma unei consultări care va avea loc la Ministerul Educației și la care vor lua parte reprezentanți ai ministerului, ai sindicatelor, ai elevilor și părinților.

Știrea inițială

Anul școlar se va încheia în data de 2 iulie, nu în 18 iunie, cum era prevăzut inițial în structura anului de învățământ 2020 – 2021. Declarația a fost făcută de ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, într-o emisiune televizată, la scurt timp după ce a anunțat că vacanța de Paști se prelungește cu 3 săptămâni.

„Finalul semestrului al II-lea se decalează 2 săptămâni. Vacanța de primăvara se prelungește cu 2 săptămâni. Se mută practic 2 săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară. În loc să finalizam semestrul al II-lea pe 18 Iunie, se va încheia pe 2 Iulie.”

a declarat Sorin Câmpeanu, ministrul Educației

Astfel, se decalează și încheierea anului școlar pentru elevii care urmează să susțină examenele naționale, Evaluarea Națională, respectiv Bacalaureatul

  • Clasa a VIII-a va încheia anul școlar în 25 iunie, în loc de 11 iunie
  • Clasa a XII-a va încheia anul școlar în 18 iunie, în loc de 4 iunie
  • Învățământul profesional și Tehnic va încheia anul școlar în 23 iulie, în loc de 9 iulie

Ministrul Educației a mai spus că a ales varianta prelungirii vacanței de primăvară, respectiv a decalării încheierii anului școlar, ca să evite o nouă suspendare a cursurilor, din cauza situației epidemiologice.

SORIN CÎMPEANU: VACANŢĂ DE PRIMĂVARĂ, PRELUNGITĂ CU TREI SĂPTĂMÂNI

Despre autor