Selectați pagina

Vacanţa nu va fi prelungită. Şcoala începe săptămâna viitoare

Vacanţa nu va fi prelungită. Şcoala începe săptămâna viitoare

Vacanţa nu va fi prelungită iar şcoala va începe pe 8 noiembrie. Asta a anunţat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. În următoarele zile, autoritățile vor decide dacă se vor organiza cursuri cu prezența fizică sau on-line.

Sorin Cîmpeanu susţine că două săptămâni de vacanță reprezintă nivelul maxim care poate fi recuperat fără a modifica programa școlară.

Decizia de a învăţa online sau cu prezenţă fizică va fi luată în funcție de evoluția ratei de infectare COVID.

Elevii vor avea un număr redus de teze în acest semestru a mai spus ministrul Educaţiei.

Am decis să reducem numărul de teze pe care elevii îl vor susține. La clasa a opta: în loc de trei teze, doar două teze. La liceu, am redus numărul de teze, de la patru, la trei. Acestea vor face obiectul reglementărilor pe care le vom anunța la sfârșitul săptămânii. Tezele se vor putea susține începând cu data de 6 decembrie, a spus ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Şi testele de salivă vor ajunge în şcoli.

Vor fi disponibile testele pe bază de salivă începând cu săptămâna viitoare în toate școlile din România. Există o eșalonare făcută de ONAC. Astăzi, toate inspectoratele școlare județene au afișat rata de vaccinare la nivelul fiecăruia. Sunt multe situații în care rata de vaccinare este peste 90%. La nivelul fiecărei școli se va afișa pe site-ul propriu rata de vaccinare, fără nume. S-ar putea ca acest factor să fie luat în considerare atunci când se va stabili dacă școala poate funcționa cu prezență fizică. Vor fi și alți factori, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Despre autor