Selectați pagina

Vaccinarea anti-COVID la Cluj: Înghesuială la înscriere și platformă nefuncțională

Vaccinarea anti-COVID la Cluj: Înghesuială la înscriere și platformă nefuncțională

Vaccinarea anti-COVID pentru etapa a doua a început cu înghesuială și probleme cu platforma de înscriere. Oamenii s-au înghesuit încă de ieri să facă înscrieri pe platforma, dar fie nu au mai găsit locuri libere fie aceasta nu a funcționat.

Sute de comentarii au apărut aseară pe pagina de facebook a ministrului Sănătății după ce acesta declara că a reușit să își programeze părinții a revenit și a recunoscut că sunt probleme.

Se pare că am evaluat parțial greșit. Am citit câteva sute de comentarii și reacții, am vorbit cu cunoscuți și am încercat să îi ajut pe câțiva cu înscrierea. Dacă pentru mine (și probabil pt. o parte dintre cei cca. 190.000 de oameni care s-au programat cu succes) a fost o chestiune de minute, pentru alții înscrierea a durat ore iar pentru unii a fost pur și simplu imposibil. Mai e mult de muncă. Mâine voi lua legătura cu cei de la STS și CNCAV să văd cum îi putem ajuta. O parte dintre comentariile de aici vor fi transmise de asemenea, a scris aseara ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu pe pagina sa de Facebook.

Locurile s-au epuizat rapid în orașele mari iar în această dimineață la Cluj și la București nu se mai puteau face programări.

La Cluj şi la Bucureşti nu mai sunt locuri, lucru îmbucurător. Acum problema este nu avem destul vaccin. Toată organizarea logistică este la MApN, soluţia va fi realocarea de doze când vor ajunge altele. Problema este că sunt mult mai mulţi oameni care vor să se vaccineze, faţă de numărul de doze existent”, a declarat Voiculescu la Pro TV.

În acest moment la Cluj s-au reluat programările

La Cluj reprezentanții prefecturii au recunoscut că au fost niste probleme de actualizare a listei centrelor de la nivel național.

Este vorba despre probleme tehnice si nesincronizari in platforma de la nivel central. S-a solicitat actualizarea in continuu, incepand de joi, astfel incat centrele stabilite la niv judetului sa fie introduse in platforma de programari si activate corect. In momentul in care s a transmis informatia cu privire la limitatea ca si nr de doze de vaccin in aceasta faza, s-a optat pt cele 10 centre cu 12 fluxuri pe care le-am si comunicat. La fel s-au comunicat la Buc. si s-a insistat pe acest aspect de introducere a acestora in RENV si activare in platforma. Au aparut insa neconcordante pe care le-am sesizat incontinuu. In aceasta dimineata s-au adus la zi si sunt active si functioneaza. De la nivel local am putut doar constata aspectele si solicita insistent si incontinuu ca situatia sa fie clarificata. Au aparut la un moment dat ori alte adrese, ori foarte putine, ori altele decat cele pe care noi le-am transmis, a declarat subprefectul Clujului, Irina Munteanu.

În această dimineață o parte dintre probleme au fost remediate iar în acest moment se pot face programări la mai multe centre din Cluj.

Pentru etapa a 2-a, sunt funcționale 10 centre – 4 puncte medicale, care au funcționat și în etapa 1 și încă 6 centre noi. VEZI AICI LISTA

Persoanele eligibile pentru vaccinare în etapa a doua o pot face pe platforma pusă la dispoziție de autorități AICI.

Despre autor