Selectați pagina

Vaccinul hexavalent va ajunge în cabinetele medicilor de familie. Când va începe imunizarea copiilor

Vaccinul hexavalent va ajunge în cabinetele medicilor de familie. Când va începe imunizarea copiilor

225 de mii de doze de vaccin hexavalent au ajuns la finalul săptămânii trecute în țară și vor fi distribuite de luni către medicii de familie. Vaccinul hexavalent lipsea din cabinetele medicilor de mai bine de 2 luni.

„Au intrat 225.000 de doze şi de luni va fi distribuit. Noi avem un acord-cadru cu reluarea competiţiei anuale. Reluarea competiţiei a fost contestată de foarte multe ori, modificându-se procedurile Legii achiziţiilor; cred că lucrul acesta se va rezolva, dar în acest moment, a fost ultimul vaccin care trebuia să intre, hexavalent, 225.000 de doze”, a precizat ministrul Sorina Pintea, vineri, la Tg. Mureș, potrivit Agerpres

Vaccinul hexavalent asigură imunitate împotriva hepatitei B, a tetanosului, difteriei, tusei convulsive, poliomielitei şi a pneumoniei cu haemophilus influenzae. El trebuie administrat sugarilor în trei tranşe – la două, patru şi 11 luni. Vaccinul se regăseşte în programul naţional de imunizare al Ministerului Sănătăţii, este achiziţionat de acesta şi distribuit medicilor de familie prin Direcţiile de Sănătate Publică.

Vaccinarea copiilor care nu au primit încă dozele de vaccin hexavalent va începe în zilele următoare.