Selectați pagina

Vaccinul împotriva rujeolei ar putea deveni obligatoriu pentru copiii din Germania

Vaccinul împotriva rujeolei ar putea deveni obligatoriu pentru copiii din Germania

Guvernul de la Berlin ia în considerare posibilitatea introducerii obligativității vaccinului împotriva rujeolei pe fondul creșterii numărului de îmbolnăviri, potrivit Deutsche Welle.

Partidul Social Democrat german (SPD) ia în considerare ca vaccinarea tuturor copiilor să fie obligatorie, întrucât din ce în ce mai mulți părinți refuză să își vaccineze copiii, fapt care a dus la creșterea numărului de cazuri de rujeolă, potrivit mediafax.ro.

Purtătorul de cuvânt al SPD, Karl Lauterbach, a declarat că a discutat despre această propunere cu ministrul Sănătății, Jens Spahn și că este „încrezător că o propunere va putea fi prezentată curând”. Ministerul Sănătății a anunțat că este îngrijorat de creșterea numărului de îmbolnăviri și încurajează „o dezbatere despre posibilele soluții”.

Partidele din opoziție au opinii împărțite în legătură cu acest subiect. Partidul Liber Democrat (FDP) este de acord cu vaccinarea obligatorie a copiilor până în 14 ani, în timp ce Alianța Verzilor susține vaccinarea în sine, dar nu și obligativitatea acesteia.

Cei care refuză să își vaccineze copiii dau dovadă de iresponsabilitate, atât față de copii, cât și față de persoanele care nu pot fi vaccinate din motive medicale”, a declarat Michael Theurer, vicepreședintele grupului FDP din Parlament. De cealaltă parte, Kordula Schulz-Asche, purtător de cuvânt al Verzilor, a declarat că guvernul ar trebui să facă mai multe pentru a-i informa pe părinți despre vaccinare în loc să îi pedepsească.

Germania a înregistrat 1.000 de cazuri de rujeolă în 2017, printre care și un deces. Aproximativ 40% dintre persoanele infectate au trebuit internate în spital. Din această cauză, Societatea Germană de Pediatrie a recomandat recent introducerea obligativității vaccinului împotriva rujeolei. Organizația Mondială a Sănătății a declarat mișcarea anti-vaccinare ca fiind una dintre cele mai mari zece amenințări globale la adresa sănătății.

Sursa foto: Medical News

Despre autor