Selectați pagina

Audieri in Comisia de Sănătate. Ce spune ministrul propus al Sănătății despre situația medicilor rezidenți

Audieri in Comisia de Sănătate. Ce spune ministrul propus al Sănătății despre situația medicilor rezidenți

Victor Costache, medicul propus de premierul desemnat, Ludovic Orban, să preia portofoliul Sănătății, a fost audiat, marti, in Comisia de Sănătate.

Costache a declarat că va face o evaluare a ministerului, mai ales că sunt de gestionat câteva crize, inclusiv cea a rezidenților, care nu pot, momentan, să susțină examenul de Rezidențiat.

„În momentul de față, avem de gestionat câteva crize. Prima criză este criza rezidenților. În momentul de față, avem câteva mii de tineri, care sunt prinși, luați ostatici în acest joc politic. Acest lucru trebuie rezolvat imediat. (…) Suntem o țara care a pierdut peste 30.000 de medici, în ultimii 10 ani”, a spus Victor Costache, citat de digifm.ro

Cine este Victor Costache, propunerea pentru Ministerul Sănătății

Victor Costache, are 44 de ani și este director medical al Clinicii Polisano din Sibiu și conferențiar la Universitatea Lucian Blaga.

După ce a lucrat mai bine de 10 ani în spitale din Franţa, Marea Britanie, Danemarca, Scoţia, Germania, dar și în Quebec, el s-a întors la Sibiu, unde a realizat primele intervenții pe cord deschis din regiune, făcând și prima implantare de valvă hibridă (Intuity) din Transilvania.