Selectați pagina

VIDEO Cum riscă cel mai mare spital din Transilvania să se blocheze. Asistenții radiologi și moașele amenință că își dau demisia în bloc

VIDEO Cum riscă cel mai mare spital din Transilvania să se blocheze. Asistenții radiologi și moașele amenință că își dau demisia în bloc

Cel mai mare spital din Transilvania, Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj riscă să se blocheze, după ce asistenții radiologi și moașele au amenințat, joi, că își vor da demisia în bloc, după data de 15 iunie. Un protest de amploare a avut loc joi dimineața în fața spitalului, la care au participat zeci de tehnicieni radiologi, moașe, dar și medici care au întrerupt activitatea ca să își susțină colegii. Oamenii sunt nemulțumiți că nu au fost cuprinși în legea salarizării unitare, iar conducerea Spitalului nu a încercat să facă nici un demers legal ca să îi sprijine, așa cum s-a întâmplat în alte spitale.

Radiologii susțin că vor să fie auziți până la Ministerul Sănătății și cer demisia conducerii Spitalului Județean Cluj.

„Vrem să fim auziţi de Ministerul Sănătăţii, de d-na ministru Pintea, care a afirmat că vrea să cunoască situaţiile din teritoriu. Noi suntem o astfel de situaţie din teritoriu şi o rugăm să ne rezolve problema. De două luni am trimis memorii la Ministerul Sănătăţii, la Ministerul Muncii, la Avocatul Poporului, dar nu am primit niciun răspuns. Noi am cerut să fim încadraţi ca asistenţi medicali licenţiaţi cum am fost întotdeauna, nu suntem acum incluşi unde ar trebui să fim şi pierdem bani la salariu conform Legii salarizării. Cerem demisia conducerii SCJU care a dat dovadă de rea-credinţă şi reavoinţă faţă de noi”, a declarat Marcela Nemeș, tehnician radiolog la SCJU Cluj.

Medicii Spitalului Județean își susțin colegii în demersurile lor, chiar dacă acest lucru ar duce la blocarea totală a activității Spitalului.

VEZI aici ce spune conducerea SCJU Cluj despre protestele personalului medical.

La SCJU Cluj sunt angajaţi 55 de tehnicieni radiologi şi 20 de moaşe.