Selectați pagina

UPDATE VIDEO DIICOT a descins acasă la chirurgul Mihai Lucan. Este acuzat de delapidare si constituire de grup infracțional organizat

UPDATE VIDEO DIICOT a descins acasă la chirurgul Mihai Lucan. Este acuzat de delapidare si constituire de grup infracțional organizat

Procurorii DIICOT si mascații au descins în această dimineață la casa profesorului Mihai Lucan si a fiului șău, Ciprian Lucan, medic urolog, la fel ca tatăl său.

UPDATE
Profesorul Mihai Lucan va fi dus la audieri la DIICOT Bucuresti, a declarat avocatul lui Mihai Lucan, Eugen Iordachescu.

Chirurgul Mihai Lucan este acuzat de constituire de grup infracțional organizat si delapidare, procurorii vorbesc de un prejudiciu de aproximativ 5 milioane de lei.
Mai multe perchezitii au loc si la domiciliul fostului manager al ICUTR Cluj, Dan Sâmpetreanu, dar si la Clinica deținutä de familia Lucan, Lukmed.

Potrivit ziardecluj.ro, Mihai Lucan, impreună cu fiul său, Ciprian Lucan și cu Dan Sâmpetreanu ar urma să fie reținuți de procurori și duși la audieri în cursul acestei zile.

La data de 20 decembrie a.c., polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, ai Direcției de Investigații Criminale din cadrul Poliției Române și procurorii DIICOT-ST efectuează 5 percheziții, la membrii unei grupări infracționale, specializată în comiterea infracțiunii de delapidare, cu consecințe deosebit de grave.

Activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal, în care se efectuează cercetări față de 3 persoane, angajate ale unei clinici medicale din Cluj, prejudiciată în acest caz.

Din primele verificări a reieșit că, membrii acestui grup infracțional organizat avea drept scop însușirea, folosirea, traficarea, după caz, a bunurilor aflate în patrimoniul persoanei vătămate, respectiv a serviciilor medicale specifice prestate de către angajații acestei unități sanitare, în beneficiul unei alte clinici medicale, entitate prin intermediul căreia aceștia și-ar fi promovat interesele. Gruparea infracțională organizată ar fi fost sprijinită de alte 5 persoane, în schimbul menținerii în funcțiile de conducere pe care le dețineau. În perioada 2005-2016, membrii grupului infracțional organizat ar fi devalizat persoana vătămată pe de o parte, în beneficiul altei clinici medicale private. Prejudiciul cauzat este de 5.169.406 lei.”, se aratä într-un comunicat al Poliției Române.

Vom reveni cu detalii despre acest caz