Selectați pagina

VIDEO Grevă de avertisment în sănătate. Angajații din toate spitalele au ieșit în stradă

VIDEO Grevă de avertisment în sănătate. Angajații din toate spitalele au ieșit în stradă

Mii de angajați de la toate spitalele din țară au protestat astăzi.Cadrele medicale au fost în grevă de avertisment timp de două ore. Sindicaliștii sunt nemulțumiți de condițiile de lucru dar și de modificarea sporurilor. Legea salarizării unitare îi dezavantajează în special infirmierii, asistenții și personalul auxiliar.

La Cluj 3000 de persoane au protestat în fața spitalelor. La Spitalul Clinic de Boli Infecțioase alături de asistente și infirmiere au ieșit în stradă și medicii pentru a-și susține colegii.

Scăderile sunt între 300 și 700 de lei. Sunt colegi care oricum aveau salarii foarte mici. Au crescut la medici, ne-adat ceva la salariu dar dacă ne ia sporul de 25 la sută, normal că scade. Salariul e 1200 de lei,e foarte mici.Sunt sși medici care au vrut să ne susțină. Sunt medici care au vrut sa ne dea ei, să doneze, dar nu e normal, a declarat Maria Bizo, lider de sindicat SANITAS, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase. VEZI TOATĂ DECLARAȚIA VIDEO

Oamenii au stat timp de două ore în curtea spitalului și au strigat ”Hoții, mincinoșii”, ”Vrem să muncim, nu să cerșim”, ”Vrem dreptate pentru sănătate”

 

Și la Spitalul Județean de Urgență Cluj, angajații  au scos un pat de spital pe care a stat întinsă o asistentă și au îndemnat la solidaritate.

Și la  Spitalului de Urgenţă Floreasca, angajații au portestat, nemulțumiți că au ajuns să fie mai prost plătiţi decât colegii lor din țară, asta deși asigură urgențele majore din toată țara.

Dacă negocierile cu reprezentanții guvernului vor eșua, angajații sunt pregăiți de grevă generală pe data de 11 mai.

 

Despre autor