Selectați pagina

VIDEO Lacul Gheorgheni din Cluj, primul din România, pregătit să primească persoanele cu dizabilități, în caiace. Asociația Caiac SMile duce proiectul la nivel național

VIDEO Lacul Gheorgheni din Cluj, primul din România, pregătit să primească persoanele cu dizabilități, în caiace. Asociația Caiac SMile duce proiectul la nivel național

Lacul Gheorgheni din Cluj-Napoca este primul din România, pregătit să primească persoanele cu dizabilități să facă sporturi de agrement pe apă. Asociația Caiac SMile a lansat, duminică, în Cluj, proiectul național „Spre normalitate în caiace adaptate”.

„Ne dorim să accesibilizăm apele la nivel național. Aici, în Cluj, avem lac, la Timișoara avem râul Bega, vrem să ajungem și la mare. În plan avem accesibilizarea a 10 lacuri din România, dar sunt sută la sută convins că vom duce cât mai departe acest proiect. Orice loc poate fi accesibilizat pentru persoanele cu dizabilități, să facă sport. Iar eu mă bucur că autoritățile colaborează cu noi și își oferă sprijinul să ne ajute”, a declarat pentru ȘtiriMed, Ionuț Stancovici, fondatorul Asociației Caiac SMile.

Proiectul ”Spre normalitate în caiace adaptate”, un proiect derulat de Asociașia Caiac SMile

Gașca Zurli, lecția de responsabilizare socială

Proiectul „Spre normalitate în caiace adaptate” a fost lansat cu un concert caritabil susținut de Gașca Zurli și Mirela Retegan, care a și compus un cântec, pentru persoanele cu dizabilități.

Lacul Gheorgheni gașca zurli
Gașca Zurli, concert caritabil pentru lansarea proiectului ”Spre normalitate în caiace adaptate ”

Imediat după ce au coborât de pe scenă, membrii Găștii Zurli au urcat în caiace și au vâslit pe lacul Gheorgheni din Cluj-Napoca. Distanțele parcurse vor fi transformate în fonduri de către partenerii Asociației și vor fi achiziționate echipamente speciale pentru ca cei cu dizabilități să poată face sporturi de agrement pe apă.

„Persoanele cu dizabilități sunt, pentru mine, o motivație fantastică. Pentru ei am scris cântecul ”Eu Pot”. Ei sunt inspirația mea de a face sport, eu nefiind o persoană sportivă de felul meu. Datorită lor am urcat pe schiuri prima dată în viața mea, la 50 ani, datorită lor am urcat prima dată într-un caiac și astăzi i-am rugat să nu zboare cu parașuta, pentru că n-o am în planurile mele și dacă zboară ei, va trebui să fac și eu asta”, a declarat Mirela REtegan, fondatoarea conceptului Gașca Zurli

Miela Retegan și Gașca Zurli au susținut un concert caritabil în Cluj, pentru lansarea proiectului ”Spre normalitate în caiace adaptate ”

După evenimentul de duminică, lacul Gheorgheni va avea un ponton special, caiace adaptate, padele și veste de salvare potrivite pentru persoanele cu dizabilități, dar și un sistem audio special, astfel încât nevăzătorii să poată vâsli în caiace.

CITEȘTE ȘI: PREMIERĂ KILOMETRI DE VÂSLIT ÎN CAIAC, TRANSFORMAȚI ÎN FONDURI PENTRU PERSOANE CU DIZABILITĂȚI

lacul gheorgheni cluj caiace
Pe Lacul Gheorgheni, Cluj, vor exista un ponton special, caiace și un sistem audio pentru persoane cu dizabilități