Selectați pagina

VIDEO Doctor la sol, dar și în aer. Lt. Dr. Carmen Balog, de la Baza 71 Aeriană, singura femeie medic de urgență, dintr-o Unitate Militară de Aviație, din țară

VIDEO Doctor la sol, dar și în aer. Lt. Dr. Carmen Balog, de la Baza 71 Aeriană, singura femeie medic de urgență, dintr-o Unitate Militară de Aviație, din țară

V-ați gândit vreodată care este misiunea unui medic militar de urgență? Vă invităm să cunoașteți un medic militar de urgență de excepție.

Lt. Dr. Carmen Balog, este din Câmpia Turzii, este medic specialist Medicină de Urgență în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” și este singura femeie medic de urgență, dintr-o Unitate Militară de Aviație din România.

Un medic de urgență poate face, la un moment dat, diferența dintre viață și moarte. Poate, tocmai de aceea, Lt. Dr. Carmen Balog este și comandantul Detașamentului de Căutare, Salvare, Evacuare Medicală Aeriană din Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”.

Ce face în această postură? Este responsabilă și se asigură că în cazul unui accident aviatic, ea și echipa ei medicală reușesc să se mobilizeze în câteva secunde, ca să acorde primul ajutor. Iar ca să poată face acest lucru, se antrenează. Fac misiuni de zbor, pentru antrenament, simulează situații medicale de urgență, învață și citesc protocale și se pregătesc psihic ca să poate interveni chiar și în cea mai neagră situație posibilă.

Carmen Balog nu este dintotdeauna medic militar. A urmat o facultate civilă, UMF Iuliu Hațieganu, și-a ales, poate, cea mai grea specializare – Medicina de Urgență și, atunci când nu este de serviciu la Unitate, face gărzi la SMURD Cluj, la Spitalul Militar Cluj, dar și la Spitalul Clinic Județean de Urgență și Spitalul Județean de Pediatrie Cluj.

Urmăriți un interviu video cu povestea unui medic de excepție. Un medic tânăr, pasionat de ce face și care visează ca în permanență să îmbunătățească serviciile medicale din România, fie ele medicale sau civile.

VIDEO DESPRE SĂNĂTATEA PICIOARELOR ȘI CARE E DIFERENȚA ÎNTRE ORTOPED ȘI PODIATRU. INTERVIU CU ASIST. UNIV. DR. DAN-CRISTIAN PAUL, MEDIC SPECIALIST ORTOPEDIE-TRAUMATOLOGIE

VIDEO DESPRE GRIJA PENTRU SUFLET ȘI PSIHIC, CU PĂRINTELE ARHIMANDRIT TIA TEOFIL