Selectați pagina

VIDEO Un medic militar de urgență face apel ca oamenii să doneze sânge pentru ucraineni: Lt. Dr. Carmen Balog: „În primul rând, suntem oameni. Avem calitatea de a ajuta”

VIDEO Un medic militar de urgență face apel ca oamenii să doneze sânge pentru ucraineni: Lt. Dr. Carmen Balog: „În primul rând, suntem oameni. Avem calitatea de a ajuta”

Medicul militar de urgență Carmen Balog, de la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii General „Emanoil Ionescu” Câmpia Turzii, face un apel ca oamenii să doneze sânge, în contextul războiului, care se desfășoară la granițele României.

Lt. Dr. Carmen Balog a fost printre primele persoane care au donat sânge, luni, în cadrul unei acțiuni umanitare, oragnizată la punctul de transfuzii de sânge din Turda. Campania umanitară a fost inițiată de Centrul Regional de Transfuzii Cluj și realizată în parteneriat cu Primăria Turda.

Lt. Dr. Carmen Balog, Comandant Detasament Cautare Salvare Evacuare Medicala in cadrul Escadrilei 713 Elicoptere Socat, Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii

„În primul rând suntem oameni. Avem calitatea umană de a ajuta, de a sprijini, de a fi alături de oamenii în nevoie. Îndemnul este acela de a veni în ajutorul cetățenilor, ucraineni de această dată, cu donarea de sânge, punctual, fie aici, fie în oricare alt centru de donare de sânge. Și ulterior (n.r. oamenii) să se intereseze de ce fel de resurse au nevoie cetățenii pentru a ajuta punctual”, a spus Lt. Dr. Carmen Balog, imediat după ce a donat sânge, în cadrul unei campanii umanitare, organizată de Centrul Regional de Transfuzii Cluj

Campaniei umanitare de donare de sânge, organizată în Turda, au răspuns peste 100 de cadre militare, de la mai multe unități din zonă.

VEZI ȘI: VIDEO DOCTOR LA SOL, DAR ȘI ÎN AER. LT. DR. CARMEN BALOG, DE LA BAZA 71 AERIANĂ, SINGURA FEMEIE MEDIC DE URGENȚĂ, DINTR-O UNITATE MILITARĂ DE AVIAȚIE, DIN ȚARĂ