Selectați pagina

VIDEO Misiuni de salvare pe munte, în weekend. A intervenit elicopterul SMURD

VIDEO Misiuni de salvare pe munte, în weekend. A intervenit elicopterul SMURD

3 misiuni de salvare cu troliul din zone montane greu accesibile au avut loc în ultimele două zile cu ajutorul elicopterului SMURD au precizat reprezentanții Inspectoratului General de Aviație. Cele trei victime care s-au accidentat pe munte au fost preluate în siguranță și transportate la spital pentru îngrijiri.

VEZI VIDEO

„Acest final de săptămână a fost solicitant pentru colegii noștri de la Brașov, aceștia reușind, în comun cu structurile Salvamont, să salveze trei persoane din zone montane greu accesibile, cu ajutorul troliului din dotarea elicopterului”, au anunțat reprezentanții Inspectoratului General de Aviație.

Prima misiune a fost desfășurată în zona vârfului Laița, Munții Făgăraș, pentru a salva un adult care a căzut 80 de metri, suferind o fractură de membru inferior. Persoana a fost extrasă cu troliul și transportată la un spital din Sibiu.

Imediat după încheierea misiunii, elicopterul a decolat din nou către Munții Făgăraș, la o a doua solicitare a celor de la Salvamont Argeș, în zona Vârfului Lespezi.

VEZI VIDEO

Echipajul elicopterului a intervenit prompt, reușind să preia, tot cu troliul, o femeie care a suferit o fractură de membru inferior, în urma unui accident produs într-o zonă greu accesibilă. Femeia a fost preluată și transferată într-o zonă sigură, în grija medicilor, au spus reprezentanții IGAv.

„Astăzi, colegii noștri au efectuat o nouă misiune de salvare cu troliul, în Munții Bucegi, Hornul Mare Mălăiești, reușind, și de această dată, să salveze o femeie care a căzut, suferind un politraumatism. Femeia a fost extrasă cu troliul și predată ulterior în grija medicilor de la Brașov”, au declarat reprezentanții IGAv.

Misiunile au fost desfășurate de Inspectoratul General de Aviație al M.A.I. și Salvamont, structuri aflate în coordonarea operațională a Departamentului Pentru Situații de Urgență.

Despre autor