Selectați pagina

VIDEO Pacienții stau la cozi până leșină la Centrul de Diagnostic și Tratament din Cluj

VIDEO Pacienții stau la cozi până leșină la Centrul de Diagnostic și Tratament din Cluj

Sute de oameni s-au îmbulzit, în această dimineață, la Centrul de Diagnostic si Tratament din Cluj-Napoca. Pacienții sunt obligați să stea la cozi interminabile,   în condiții inumane, pentru a prinde un loc la Balneologie. Ba mai mult, o pacientă grav bolnavă a leșinat,a stăzi, așteptând să îi vină rândul. Un clujean a filmat și a postat totul pe contul său de socializare de pe Facebook.  VEZI AICI VIDEO

Filmat în această dimineață la Centrul de diagnostic și tratament Cluj, care aparține de Consiliul Județean Cluj. În România anului 2018, oameni bolnavi, cu probleme de sănătate, stau la coadă mai mult de 2 ore pentru o programare la medic, în acest caz la Balneologie.
În acest răstimp, am asistat și la leșinul unei doamne ce aștepta la coadă, cât și la inevitabilele tentative ale unora să se fofileze, să intre în față, să se „descurce”. Mulțumiri tuturor oamenilor de decizie (de la nivel local, județean și național) pentru această contraperformanță greu de egalat, un sistem de sănătate muribund, care ajută bolnavii mai degrabă să părăsească această lume, decât să se însănătoșească, totul „organizat” printr-un întreg proces birocratic umilitor, a scris Laurențiu Ștefan pe Facebook.

Zeci de clujeni au comentat la filmulețul apărut pe internet.

Și am fost programat pentru luna iunie și a mai trebuit să merg așa bolnav la medicul de familie pentru că mi-a expirat trimiterea,deci inca un drum și pină in iunie poți să dispari fizic, a scris un pacient.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean s-a ajuns în această situație după ce locurile la specializarea Balneologie au fost suplimentate, iar programarile se fac doar în data de 15 a lunii.

Despre autor