Selectați pagina

Cazurile de viroze respiratorii au umplut Secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean Bistriţa. Pacienţi mutaţi în alte spitale

Cazurile de viroze respiratorii au umplut Secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean Bistriţa. Pacienţi mutaţi în alte spitale

Virozele respiratorii au dus la ocuparea în totalitate a celor 70 de locuri din secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Bistriţa, motiv pentru care o parte din pacienţi a fost mutată la boli infecţioase, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, managerul acestei unităţi spitaliceşti, Gabriel Lazany.

Lazany a reclamat faptul că, în perioada sărbătorilor de iarnă, spitalul a preluat toate cazurile de infecţii respiratorii la copii, în condiţiile în care cei de la secţia de pediatrie din spitalul orăşenesc Beclean au intrat în concediu, potrivit Agerpres.

„Problema cu care ne confruntăm acum este cea cu virozele respiratorii, în special în cadrul secţiei de pediatrie. Am avut chiar la începutul săptămânii o discuţie cu Direcţia de Sănătate Publică, la spitalul din Beclean era concediu, doamna doctor pediatru nu interna în pediatria lor, deci toată presiunea în perioada sărbătorilor a rămas pe Spitalul Judeţean şi chiar ne-am confruntat cu o lipsă de locuri în secţia de pediatrie. Noi, în prezent, avem 70 de locuri în secţia de pediatrie. Am discutat cu DSP, cu compartimentul de igienă din cadrul spitalului, cu şefa secţiei de boli infecţioase şi am stabilit ca o parte din pacienţi să fie preluată în secţia de boli infecţioase, mă refer la pacienţii pediatrici care nu sunt atât de grav”, a explicat managerul SJU Bistriţa.

S-a decis, de asemenea, ca pacienţii cu vârsta de peste 16 ani să fie preluaţi de alte secţii, şi nu de pediatrie, mai ales că unii dintre aceştia s-au prezentat la spital cu probleme de tipul comă alcoolică sau naştere.

În luna decembrie a anului trecut, la secţia de pediatrie a SJU au fost internaţi 225 de pacienţi cu afecţiuni respiratorii, din care 35 cu gripă (în special la grupa de vârstă 5-14 ani, unde s-au confirmat 21 de cazuri), iar în primele zile ale anului în curs au fost internaţi aici alţi 29 de pacienţi.

La boli infecţioase, în decembrie au fost 97 de internări cu infecţii respiratorii, la care s-au adăugat 20 în primele zile ale noului an.

Despre autor