Selectați pagina

Vlad Voiculescu: Nu există niciun motiv pentru ca activitatea de transplant să fie întreruptă

Vlad Voiculescu: Nu există niciun motiv pentru ca activitatea de transplant să fie întreruptă

Activitatea de transplant nu este întreruptă, iar medicii au la dispoziție toate resursele necesare. Precizările au fost făcute de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu care a avut discuții la finalul acestei săptămâni, cu principalii responsabili ai activităților de transplant derulate în România.

În urma informațiilor difuzate privind o așa-zisă blocare a transplanturilor, Ministerul Sănătății face precizarea că nu exista niciun motiv pentru ca această activitate să fie întreruptă. Finanțarea transplantului este continuă, nu există sincope, iar cadrele medicale implicate în acest domeniu au la dispoziție toate resursele necesare. De asemenea, procedurile pentru declararea morții cerebrale sunt cunoscute de ani întregi și nici nu sunt puse în discuție în acest moment, potrivit comunicatului Ministerului Sănătății.

Ministerul Sănătății a a anunțat că săptămâna viitoare vor fi demarate consultările cu specialiștii din domeniul transplantului pentru elaborarea și implementarea unor proceduri clare referitoare la modul în care sunt alocate organele recoltate.

O activitate atât de sensibila din punct de vedere etic cum este transplantul, trebuie sa fie guvernată de transparență și reguli elaborate de profesioniști a căror probitate profesionala este în afara oricărui dubiu și nu este umbrita de antecedente penale, se mai arată în comunicat.

Ministerul Sanătății face din nou apel la responsabilitate pentru a se evita folosirea activității de transplant ca tema de campanie electorală.

Despre autor