Selectați pagina

Vlad Voiculescu: O treime din spitale funcționează în clădiri cu risc seismic

Vlad Voiculescu: O treime din spitale funcționează în clădiri cu risc seismic

Aproape 30% din spitale funcţionează în clădiri cu risc seismic I sau II. În plus aproape 80 dintre spitalele din România ar trebui să fie închise, dacă regulile ar fi aplicate, a spus ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

La începutul mandatului, ministrul Sănătăţii declara că aproape 80% din spitale ar trebui să fie închise, dacă s-ar aplica toate regulile, afirmaţie pe care ministrul o susţine şi în momentul de faţă, potrivit mediafax.ro.

A fost o declaraţie care i-a şocat pe mulţi. Cred, însă, că trebuie să spunem lucrurilor pe nume. Coafând realitatea nu facem un serviciu nimănui, nici medicilor, nici decidenţilor şi, cu siguranţă, nici pacienţilor, a susţinut ministrul Vlad Voiculescu, în cadrul unei dezbateri.

Vlad Voiculescu a mai afirmat că 30% din spitalele naţionale din România funcţionează în clădiri cu risc seismic I sau II.

Nu avem bani în România pentru a clădi toate spitalele de care această ţară are nevoie. Avem un studiu pe care îl vom prezenta săptămâna viitoare, cel mai probabil, un studiu al stării infrastructurii naţionale de sănătate. Circa 30% din spitalele naţionale din România funcţionează în clădiri cu risc seismic unu sau doi. Deci, avem nevoie de investiţii masive în infrastructura de sănătate în România, iar, în opinia noastră, fondurile pot veni foarte bine şi de la sectorul privat, iar eficienţa pe care o poate aduce sectorul privat este esenţială, a precizat ministrul Sănătăţii.

În legătură cu parteneriatul public-privat, Voiculescu a precizat că spitalele nu vor fi privatizate, ci vor beneficia de tehnica din domeniul privat.

Despre autor