Selectați pagina

După 3 amânări, Wizz Air Marathon Cluj se ține cu reguli de pandemie

După 3 amânări, Wizz Air Marathon Cluj se ține cu reguli de pandemie

După 3 amânări, Wizz Air Marathon Cluj, ajuns la cea de-a 10-a ediție, ia startul, duminică dimineața, în Cluj-Napoca. Una dintre cele mai importante competiții sportive din Cluj-Napoca se ține, însă, cu reguli de pandemie.

„Încercăm de 2 ani să organizăm această ediție cu o însemnătate atât de mare pentru noi, organizatorii, dar și pentru alergători. Este ediția aniversară, a 10-a, a unui eveniment care a crescut an de an. Nu ne-am lăsat, și deși nu am putut organiza alergări fizice, am organizat ediții individuale ale competiției. Acum, chiar dacă în condiții restrictive, ne bucurăm mult să ne putem reîntâlni cu alergătorii și să îi răsplătim cu cele mai mari premii din istoria evenimentului”, a spus Horațiu Morar, organizatorul Wizz Air Cluj-Napoca Marathon.

VEZI ȘI: VACANŢA NU VA FI PRELUNGITĂ. ŞCOALA ÎNCEPE SĂPTĂMÂNA VIITOARE

Reguli pentru participanții la Wizz Air Marathon Cluj

„Cea mai importantă modificare față de programul anunțat inițial se referă la traseul de alergare. Cea mai lungă zonă pe care se va putea concura are 10.5 km. În aceste condiții, alergătorii înscriși la maraton vor parcurge acel traseu de patru ori, iar cei înscriși la semimaraton îl vor parcurge de două ori.”, transmit organizatorii evenimentului

Potrivit organiaztorilor, laa eveniment pot alerga persoanele vaccinate cu schema completă sau cele trecute prin boală în ultimele 180 de zile. 

general
Wizz Air Marathon Cluj ia startul duminică dimineața, cu reguli de pandemie

Orar pentru ridicarea kit-urilor de concurs

  • 5 noiembrie, intervalul 14.00-20.00 la Cluj Arena
  • 6 noiembrie, intervalul 10.00-20.00 la Cluj Arena
  • 7 noiembrie, intervalul 07.00-08.00, la Cluj Arena.

La ridicarea kitului de concurs, participanții trebuie să facă dovada vaccinării cu schema completă sau a trecerii prin boală în ultimele 180 de zile, iar pe baza dovezii vor primi o brățară cu care vor participa duminică la eveniment.

„Alergătorii care își doresc să participe la competiție, dar nu se încadrează în niciuna dintre condițiile obligatorii prevăzute de lege pentru participare (vaccinare cu schemă completă sau trecerea prin boală în ultimele 180 de zile) pot participa la evenimentul virtual / individual, 3.0 Wizz Air Cluj-Napoca VIRTUAL Marathon, care se va desfășura în perioada 6 – 14 noiembrie. Avantajul aici este că nu există nicio restricție de participare, iar traseul este stabilit de fiecare participant, indiferent de locul în care se află.”, mai transmit organizatorii Wizz Air Marathon Cluj

Premii Wizz Air Marathon Cluj

Chiar dacă este pandemie și există multe restricții, ediția din acest an a Wizz Air Marathon Cluj este una aniversară. Așadar, organizatorii transmit că premiile puse la bătaie pentru cei care aleargă la cele 5 probe (Maratonul Wizz Air, Semimaratonul Hervis, Ștafeta ZUZU Fit, Cros 10 km Garmin sau Cros 4 km Vaxicum) sunt cele mai mari din istoria competiției și depășesc suma de 60.000 de lei.

Despre Wizz Air Marathon Cluj

Wizz Air Cluj-Napoca Marathon este un eveniment care reunește într-o competiţie deschisă alergători profesionişti şi amatori, din ţară şi străinătate, într-un proiect de amploare care promovează în rândul publicului larg un mod de viaţă sănătos, prin practicarea alergării sportive.

Evenimentul cuprinde probe specifice, conform cu standardele europene în organizarea evenimentelor de alergare de această amploare.

Wizz Air Cluj-Napoca Marathon este gândit ca un eveniment de alergare strâns legat de oraşul Cluj-Napoca, destinat a se transforma într-un brand al oraşului, crescând în notorietate cu fiecare an, pentru a deveni la fel de celebru ca maratoanele oraşelor europene.

În Cluj-Napoca, Wizz Air Marathon este organizat de Asociația Runners Club.

CITEȘTE ȘI: „FUGI ÎN CURTEA ȘCOLII”, EVENIMENTUL CARE ÎI SCOATE PE COPII DIN FAȚA ECRANELOR