Selectați pagina

Zâna maseluță se poate pensiona. Dinții de lapte pot acum salva vieți

Zâna maseluță se poate pensiona. Dinții de lapte pot acum salva vieți

Zâna maseluță ar putea ramâne fără job, asta dupa ce cercetatorii au descoperit că dinții de lapte ai copiilor conțin celule stem. Mai multe studii au aratat ca dințișorii au același tip de celule stem ca și cele extrase din cordonul ombilical.

Ideea i-a venit cercetătorului Songtao Shi, în timp ce o spala pe fiica sa de 6 ani pe dinți. El a reușit să demostreze ulterior ca în dinții de lapte ai bebelușilor se află celule stem și a publicat o cercetare într-o revista de profil. El susține ca acest tip de celule reduce foarte mult posibilitatea să fie respinse de organismul donatorului dacă, în viitor, va avea nevoie de ele. Potrivit Sf Globe, deja exista pacienți care au apelat la această tehnică.

Alex, care a fost diagnosticat cu diabet la vârsta de 4 ani speră să se poata vindeca în viitor. Dinții săi de lapte sunt scoși de dentist și puși într-un kit special,iar apoi criogenați. Parinții lui Alex consideră, ca în acest fel, i-au încheiat copilului sau un fel de asigurare de viață.

Site-urile de profil promit ca în viitor dinții vor putea vindeca copiii de diferite boli la prețuri mici. Pe un astfel de site costurile sunt de două, trei ori mai mici decât stocarea celulelor stem din cordonul omblical.

Despre autor