Selectați pagina

Gheaţa de pe trotuare face victime la Cluj. Zeci de pacienţi au ajuns la spital cu fracturi

Gheaţa de pe trotuare face victime la Cluj. Zeci de pacienţi au ajuns la spital cu fracturi

Gheaţa de pe trotuare face victime la Cluj. Aproape 200 de pacienţi au ajuns la spital în ultimele zile cu fracturi, entorse sau luxaţii. Cei mai mulţi dintre ei au primit recomandarea de îngrijire la domiciliu.

În ultimele 3 zile la Camera de Gardă Ortopedie s-au prezentat un număr de 198 pacienți, mulți dintre ei prezentând semnele unor fracturi, luxații și entorse. Pacienții au fost evaluați, au primit îngrijiri de specialitate, iar cei mai mulți dintre ei s-au întors la domiciliu cu recomandări. Un număr de 27 persoane au au fost oprite pentru internare, iar în 19 dintre cazuri s-a intervenit chirurgical în regim de urgență, a declarat pentru StiriMed, Dorel Danciu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj.

După ninsorile din weekend trotuarele s-au transformat în adevărate patinoare fiind acoperite de gheaţă şi polei. Astfel mai multe persoane s-au ales în urma căzăturilor cu fracturi sau entorse şi au avut nevoie de îngrijiri medicale. Reprezentanţii spitalului Judeţean Cluj spun că numărul pacienţilor care au ajuns la UPU Ortopedie este de 1,5 ori faţă de o perioada obişnuită.

Cum va fi vremea în zilele următoare

Meteorologiii nu au veşti bune nici pentru perioada următoare. În Transilvania temperaturile vor fi cele mai scăzute din toată țara. Valul de frig va fi persistent pe parcursul primei săptămâni, când se vor înregistra, în medie, valori maxime ale temperaturii aerului de -5…-2 grade, iar nopțile și diminețile vor fi geroase, cu minime de -18…-9 grade, izolat chiar mai mici în special în depresiuni.

După data de 13 februarie, vremea va fi în încălzire treptată, devenind normală pentru perioada din an, apoi chiar ușor mai caldă, cu temperaturi ce vor ajunge ziua la o medie regională de 4…7 grade și vor coborî spre -5…-2 grade în timpul nopților.

Despre autor