Selectați pagina

Zecii de mii de cazuri de viroze și pneumonii, înregistrate în toată țara

Zecii de mii de cazuri de viroze și pneumonii, înregistrate în toată țara

Val de viroze şi pneumonii în toată ţara. În ultimele zile zeci de mii de pacienți au ajuns la medic cu infecții respiratorii, iar unele cazuri mai grave au necesitat internare. Au fost confirmate și cazuri de pneumonii însă nu există niciun caz de gripă. În ultima săptămână, la nivel naţional s-au înregistrat peste 80.000 de cazuri de infecţii respiratorii acute.

Monitorizarea este făcuta pentru a observa dacă exista un număr special de infecţii în plus şi cel mai important, dacă avem cazuri de gripă, pana acum, nu au fost confirmate cazuri de gripă, au fost unele care din punct de vedere chimic ar putea să fie, dar fara sa fie confirmate, a declarat Alexandru Rafila, șeful Societății Române de Microbiologie.

În ultima săptămână au fost înregistrate, la nivel naţional, 84.071 de infecţii respiratorii acute, respectiv viroze sau pneumonii arată datele oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică.
Medicii le recomandă pacienților să se vaccineze în această perioadă. În cel mult o săptămână, serul va fi distribuit către medicii de familie. În primă fază, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat 19.000 de doze pe care le-a trimis căminelor de bătrâni sau serviciilor judeţene de ambulanţă.

Despre autor